Despacho

Een Despacho is een offerande (Ayni) aan Pachamama, de Aardemoeder. Al sinds vele eeuwen houden Paqo’s deze heel oude Zuidamerikaans sjamanistische traditie in ere en de ceremonie krijgt ook in het westen steeds meer bekendheid.

Ayni, de heilige wederkerigheid, is kenmerkend voor een Despacho. Het is een belangrijke ceremonie waarin je je dankbaarheid kunt uiten voor alles wat je ontvangen hebt, bijvoorbeeld een geboorte, voorspoed, huwelijk of een nieuw huis.

Ook kun je je verlangen naar healing voor jezelf, voor anderen of voor de aarde uitspreken; de Despacho kan eveneens hulp bieden bij het oplossen van problemen of het verkrijgen van helderheid bij ingewikkelde kwesties.

De Paqo-sjamaan begint de Despacho met het openen van de heilige ruimte. Daarna worden op een vel wit papier bloemblaadjes gelegd en vaak watten en offerandes zoals bijvoorbeeld een schelpje, een kruis, rijst, suiker, (lama)vet, rozijnen, kruiden, snoepgoed, takjes etc. Iedere offerande voor Pachamama heeft een specifieke betekenis.

Als deelnemer krijg je een K’intu, dat zijn drie (coca) blaadjes, waar je je gebeden, je vraag om healing, je dankbaarheid en intenties in kunt blazen en die K’intu wordt  bij de offerandes in de Despacho gelegd. De Despacho lijkt net een kleurrijke mandala.

Als de Despacho afgerond is verpakt de Paqo de offerande tot een bundel en reinigt daarmee je energieveld zodat juist die energieën die blokkeren om open en ontvankelijk te zijn, losgelaten kunnen worden.

Op het moment dat de Despacho geofferd wordt aan de aarde, aan het water of aan het vuur, kan de energie gaan transformeren. Met het vrijkomen van die energie wordt vervolgens jouw essentie opgeroepen en nieuwe energie van de spirits wordt door de Paqo in je kruinchakra geblazen.

Een Despacho is een eenvoudige, maar heel krachtige manier van healing, transformatie en offering.
Het is een vorm van Ayni, een heilige energie uitwisseling tussen jou en alle zichtbare en niet-zichtbare relaties om je heen.

  • Een Despacho duurt ongeveer 1,5 uur en de bijdrage voor een individuele Despacho is 70 euro.
  • Mocht betaling een onoverkomelijk probleem zijn, laat het ons dan weten zodat we gezamenlijk tot een energetische uitwisseling kunnen komen.