Tineke ten Cate

Terugkijkend weet ik dat ik de kiemen voor mijn intensieve verbondenheid met het sjamanisme heb  meegenomen bij mijn geboorte, in mijn ziel, energielichaam, dna, genen, verbonden met mijn bloedlijnen en  vorig levens.

Ik had  als meisje een sterke verbondenheid met de natuur, het water, het vuur, de lucht en de aarde, was me sterk bewust van de wolken wereld. Ik leefde veel in mijn eigen wereld van fantasie, sprookjes, legenden, groeide op bij mijn helderziende grootmoeder in haar gezin met mijn moeder,  veel tantes en ooms in een wij cultuur met ouderwetse, Christelijke normen en waarden  en tegelijkertijd was het een onveilige omgeving. Zolang ik me herinner wilde ik  weg uit het gezin waar ik opgroeide.

Mijn vader was afwezig. Op mijn 21ste heb ik mijn vader ontmoet en tot mijn vaders dood heb ik contact met hem gehouden.

Mijn vader lijn komt uit een healers  geslacht en van mijn grootmoeder van moederszijde heb ik helderziendheid geërfd.

Weg van daar, ging ik, toen ik 17 jaar oud was, en  het leven bleef lange tijd een zoektocht. Een zoektocht in relaties, huwelijk, scheiding,  een lange  periode  reizen over de wereld waar ik zocht naar een betere plek dan ik vond in Nederland.Fantastische kinderen gekregen.

In 1976 kwam ik terug van mijn reizen, omdat ik niet gevonden had wat ik zocht. Ik besloot mij  te vestigen in het noorden en psychologie te gaan studeren. Ging in psychotherapie.

Ik heelde voor een gedeelte mijn gemis aan een vader, de onveiligheid van mijn jeugd en ging de zin van mijn leven weer meer voelen.

Na mijn studie psychologie

( waar ik vrouwenstudies mee hielp opzetten),  rolde ik  gemakkelijk in banen, en startte een eigen psychologenpraktijk die allengs sjamanistisch werd,  gaf ik 25 jaar les aan een Zorg en Welzijn opleiding in Groningen, werkte in de verslavingszorg en gevangenis. Ik deed  een theoretisch technische training voor psychoanalytisch psychotherapeut, een management opleiding.  Daarna volgde ik trainingen in bio energetica, gestalt, psychosynthese,  hypnose, dromen,  trance, nlp, astrologie, tarot, i ching en yoga. Zoeken naar geneeswijzen.

In 1990 kwam ik  in aanraking met het sjamanisme. Tijdens mijn eerste weekend trance reizen bij Frans Scheerders (psychotherapeut/sjamaan) had ik een sterke ervaring van geroepen zijn door het vuur. Ik bleef Frans incidenteel opzoeken na dit weekend en ik verbond me met het vuur en met de kraai als krachtdier.

In 1999  volgde ik de 4 jarige training van de School voor Sjamanisme, waar ik  van diverse sjamanistische tradities van over de hele wereld leerde, verbonden met het medicijnwiel. In 2003  werd ik de voorzitter van de School voor Sjamanisme en ging daar tevens  werken als jaardocent, teacher en coach. Dat bleef ik doen tot 2013. Ik kijk met heel veel dankbaarheid en vreugde naar deze rijke, werkende-  en lerende tijd in vele opzichten, samen met vele oud-studenten.

Tot 2007 volgde ik de Michael Harner opleiding ,  een sjamanistische voorouderlijke familie constellatie training bij Frans Scheerder,  werd vuurvrouw en  zweethutleider, pijp drager en was verbonden aan een sweatlodge pipe society. Hier was Ishi Crosby een belangrijke teacher, die me ook leerde over perma cultuur in mijn tuin.

Freya Aswynn was mijn teacher in runen, Jan Prins wijdde me in 2007  in Glastonbury in als sjamaan.

Dit heeft mij veel heling, reiniging, verbinding en vervulling  gebracht gerelateerd aan mijn ziel, ik had vele gidsen en ik  was voor vele mensen een gids.

In 2007 ging ik in een dorpje in het noorden wonen, waar ik nog steeds woon, met een tuin die bezield is door Perma cultuur, waar ik bijen houd, op leylijnen woon, aan een stromend water en op een terp in de stilte. Dit dorp bleek een oude Germaanse nederzetting  te zijn uit vervlogen tijden, toen genoemd Lynthirabningja, betekenis ‘lieden de zachtmoedige raaf’. Hier leidde ik geruime tijd een maanhut genoemd de Sacred sense of Wisdom. En werk er sinds 30 jaar  in mijn inmiddels sjamanistische, energetische healing praktijk Hummingbird.

In 2011 kwam ik in aanraking met de paqo’s van de Q’ero Nation uit de Andes Peru. Bij de tweede initiatie door Don Mariano Quispe, had ik wederom een calling door de spirits. Ik begon met de 4 jarige  training voor Pampamesayoq aan Serena Anchanchu. (www.incashamanism.com) In mijn tweede trainingsjaar begon ik te werken als coach en mentor van een nieuwe groep en werd coördinator.

Ik leerde het fysieke en energetisch lichaam en de ziel reinigen en healen, een mesa op te bouwen, over de Inca kosmologie te leren, initiaties te ondergaan en zo veel meer. Maar bovenal opende ik dieper mijn hart door de healing en initiaties van de paqos, voelde mij hier werkelijk thuiskomen door het allesomvattende kosmische wereldbeeld van het Inca sjamanisme, bracht het mannelijke en het vrouwelijk van mezelf in een beter evenwicht door alle licht frequenties waar de paqos me mee verbonden en mee leerden werken.

Het reizen naar alle werelden, dimensies, sterren, de verbondenheid met vele gidsen in alle 3 werelden voor heling van mijzelf, mijn ancestors,  andere mensen en moeder aarde, vervullen mij met diepe dankbaarheid en vreugde.  Mijn zoektocht heeft mij compleetheid gebracht.

Ik ben onuitsprekelijk dankbaar dat ik nog steeds bij de paqos in opleiding ben.

Urpichay sonqo (vanuit het diepste van mijn hart)