Orion (Kinsa Ch’ata Karpay in Quechua)

Orion (Kinsa Ch’ata Karpay in Quechua)

Kinsa Ch’ata = Orion; letterlijk betekent de Quechua naam “drie sterren bij elkaar”.

Karpay =  initiatie of transmissie van energie van Paqo-sjamaan naar student/client.

Achtergrondinformatie

Net als de Pleiaden, komt Orion ook in alle oude overleveringen voor; er zijn zelfs diverse plaatsen waar tempels en piramides gebouwd zijn die een perfecte afspiegeling zijn van deze sterrenconstellatie zoals bijvoorbeeld de piramides in Egypte en Teotihuacán in Mexico. De Hopi bouwden hun nederzettingen in Arizona bij de drie Mesas in Arizona, de gordelsterren.

In de Griekse mythologie was Orion een machtige jager die door Artemis uit eerwraak gedood werd. Toen later bleek dat  Orion valselijk beschuldigd was, wist Artemis dat ze hem ten onrechte gedood had en kreeg spijt en plaatste zijn afbeelding als sterrenbeeld aan de hemel, samen met zijn trouwe jachthond Sirius. De jager en zijn hond zijn nog altijd bij elkaar.

In de Egyptische cultuur werd Orion geassocieerd met Osiris en Sirius met de godin Isis, die samen de menselijke beschaving gecreëerd zouden hebben. Ook Horus wordt met Orion geassocieerd.

Voor Zuidamerikaanse culturen is Orion de verdediger van de Pleiaden. De Paqo’s noemen de drie gordelsterren van Orion ook wel Las tres Marias, de drie Maria’s. Net als met de Pleiaden, verbinden de Paqo’s zich op 21 juni opnieuw met Orion om de terugkeer van het licht te vieren, het licht dat nieuw leven brengt op aarde.

In deze initiatie wordt gewerkt met de hoge trilling van het sterrenbeeld Orion om je te leren verbinden met de verschillende staten van bewustzijn (onderbewustzijn, dagbewustzijn en bovenbewustzijn) en om andere tijden en plaatsen in je te versterken. Ook wordt je verbonden met de drie werelden: Ukhu Pacha, beneden wereld; Kay Pacha, middenwereld; en Hanaq Pacha, bovenwereld.

orionDe drie gordelsterren van Orion hebben een nauwe relatie met drie krachtplaatsen op aarde: piramide van Gizeh, een piramide van Centraal Amerika en de interdimensionale poort Amaru Muru in de buurt van Lake Titicaca.

De energie van de gordel van Orion wordt doorgegeven op de rugzijde. Het is de plek waar herinneringen en ervaringen opgeslagen liggen. Deze energie reinigt je herinneringen met het pure licht van de sterren, zon en maan en helpt je de drie werelden te integreren. De verbinding met Orion brengt je ook gronding en verankert het pure licht heel diep in de aarde.

Deze initiatie kan gegeven worden aan mesa dragers, of mensen die werken met de krachten van de bovenwereld.

  • De Orion inwijding wordt doorgegeven in een groepssessie van 1 dag en de bijdrage is 135 euro per persoon.
  • Prijzen voor individuele inwijdingen in overleg.
  • Mocht betaling een onoverkomelijk probleem zijn, laat het ons dan weten zodat we gezamenlijk tot een energetische uitwisseling kunnen komen.